Over de Lean Smederij.

Jarenlange ervaring

Naast de passie voor Lean heb ik jarenlange ervaring met het implementeren en borgen ervan. Het gaat dan om trajecten bij de zakelijke dienstverlening als ook in de industriële omgeving.

De kennis is aanwezig:

  • Lean Six Sigma Black Belt
  • Lean Black Belt
  • Professional Scrum Master
  • Lean Six Sigma Green Belt

Daarnaast heb ik jarenlange ervaring in:

  • Coachen op Teamontwikkeling
  • Coaching van (senior) management en Talentontwikkeling
  • Ontwikkelen en implementeren van Dienend Leiderschap
  • Faciliteren van Workshops en trainingen

“Laurens en ik hebben in verschillende rollen met elkaar samengewerkt. Gestart als ABNAMRO MT-peers in Regio Noord, geëindigd als Leanconsultants in Amsterdam. Ik heb binnen deze verschillende rollen een aantal uitzonderlijke kwaliteiten bij Laurens gezien. Zo is Laurens als coach in staat om zonder vooroordeel te luisteren, vervolgens te analyseren om tot slot samen met de coachee tot vervolgstappen te komen. Daarnaast lukt het Laurens om binnen gecompliceerde vraagstukken tot de kern te komen, zonder oog voor de mens te verliezen! Als Leanconsultant jaagt Laurens altijd achter de feiten aan en zal nooit gaan voor een halve oplossing! Fijn om samen te kunnen werken met mannen als Laurens!”

Eric Hamming over Laurens

Laurens Smit over zichzelf:

“Ik ben een geboren en getogen tukker, en dat merk je denk ik direct als je me spreekt. What-you-see-is-what-you-get, zoals dat in goed Nederlands heet. Ik ben getrouwd, heb 2 kinderen (tieners) en een stationwagon. De labrador ontbreekt nog, maar wie weet! Ik probeer fit te blijven door van tijd tot ook nog hard te lopen. Ik ben meer dan 28 jaar werkzaam geweest bij ABNAMRO en die 28 jaar heb ik vele momenten gekend waarbij ik glunderde van trots omdat ik zag wat Lean los maakt bij mensen en organisaties…dat wilde ik meer , en niet alleen voor ABN AMRO, dat gun ik iedereen! De grootste drijfveer voor mij om een eigen bedrijf op te starten in Lean heeft vooral te maken met de opbrengsten. Niet in geldelijke zin, maar in groei, plezier en werkplezier voor mijn klanten. En die opbrengst , die maakt dat ik mij 100% inzet voor Lean en al mijn klanten. Elke dag weer. Als je Lean eenmaal in je genen hebt zitten dan pas je het altijd en overal toe, bewust en onbewust. Zie ook mijn blog: het ontstaan van de Lean Smederij.”

“Ik heb met Laurens samengewerkt bij ABNAMRO in onze (laatste) functie als Lean Consultant. Ik heb hem leren kennen als een ‘down to earth’ persoon die staat voor zijn mening. Hij is analytisch zeer sterk en weet de resultaten van zijn analyses, met name op cijfermatig gebied, te vertalen naar sprekende en overzichtelijke oplossingsrichtingen. In zijn denken en doen staat het klantbelang centraal en hij bewaakte in ons team ook de resultaatgerichtheid: ‘en wat levert dat dan op?’ was bijvoorbeeld een vraag die hij vaak stelde. Verder was hij een fijne collega, bijzonder hulpvaardig en ik heb genoten van zijn droge humor.”

Jan Albert Veldhuizen over Laurens

“Laurens is serieus, ambitieus en heeft voor elk probleem een creatieve oplossing.”

“Nuchtere Laurens is niet altijd nuchter…in analyseren kan hij zich verliezen, in dialogen laat hij, na de kat uit de boom de te kijken, zich de kaas niet van het brood eten. Hj is vastberaden en enorm gedreven om van alles een succes te maken. Hij heeft hart voor ‘de klant” en is oprecht in zijn feedback.”

“Lean Consultant in hart en nieren en Six Sigma gekkie.”

Anderen over Laurens

“Zo lean als je zelf wilt zijn!”

Meer weten over Lean of over de Lean Smederij?